Башбаракты ачуу

Жейден Кристофер Сайер Смит (англ. Jaden Christopher Syre Smith) — 1998-жылы, 8-июлда, АКШнын Калифорния штатындагы Малибу төрөлгөн. америкалык актёр, бийчи, рэп-аткаруучу, Уилл Смиттин жана Жада Пинкетт-Смиттин уулу. Анын биринчи экрандагы ролу «Бакытты издөө» тасмасында болгон.

Жейден Смит
Jaden Smith
Jaden Smith 2018.png
Төрөлгөндөгү ысымы:

Жейден Кристофер Сайер Смит

Туулган датасы:

8 -июль 1998(1998-07-08) (21 жаш)

Туулган жери:

Малибу, Калифорния, АКШ

Жарандыгы:

Flag of the United States.svg АКШ

Кесиби:

актёр, бийчи, рэпер

Карьерасы:

2003 — азыркы учурда

IMDb:

ID 1535523

Мазмуну

Өмүр баяныОңдоо

Жейден Смит Калифорния штатындагы Малибу шаарында актёрдун үй-бүлөсүндө туулган. Уилл Смит жана Жада Пинкетт-Смиттин тун уулу. 2006-жылы «Бакытты издөө» тасмасына атасынын кыстоосу менен тартылып калган[1]. Кастингге келген балдар башкы ролдогу Уилл Смитке окшош болушу керек болгон.Кастингге келгендерди сынап жаткан режиссёр Муччино атасынын жанында турган Жейденге көзү түшөт да, Уилл Смитке баласы менен тартылууну сунуштайт. Каалоосу жок болгону менен, Жейден ролго дароо кирип, топту таң калтырат. Ошентип кино дүйнөсүнө кокусунан баш багып калган. 2008-жылы Киану Ривз менен «Жер токтогон күн» аттуу тасмага тартылган[1].2010-жылы «Каратэ-бала» тасмасында башкы ролго тартылуу үчүн актёр Жеки Чандан каратэ өнөрүн бир жыл бою үйрөнгөн[2]. Устаты менен шакирти тил табышып, Жеки Чан Жейденди багып алуу сунушун анын атасы Уилл Смитке жөнөткөн. «Келечекте Жейденден мыкты кино жылдызы, каратэ чебери чыгат. Машыгууну токтотпошу керек» деген устаты Жеки Чандын сөзү менен учурда Жейден машыгып, чыгыш күрөштөрүнүн түрлөрүн үйрөнүүдө.

ТасмаграфиясыОңдоо

Жылы Кыргызча аталышы Түпнуска аталышы Каармандык ролу

Калып:Сериалда

2006 т Бакытка умтулуу The Pursuit of Happyness Кристофер Гарднер кич.

Калып:Сериалда

2008 т Жер токтогон күн The Day the Earth Stood Still Жейкоб Бенсон
2010 т Каратэ-бала The Karate Kid Дре Паркер
2011 т Жастин Бибер: Эч качан айтпа эч качан Justin Bieber: Never Say Never Камео
2013 т Биздин замандан кийин After Earth Китай Рэйж
2018 т Скейт-Ашкана Skate Kitchen Девон

ДискографиясыОңдоо

Ырлары
Жылы Аткаруучу Ыры Эскертмелер
2008
Алиша Киз «Superwoman»
2010
Жастин Бибер & Жейден Смит «Never Say Never»
2011
Жастин Бибер & Жейден Смит «Thinkin About You»
2012
Жастин Бибер & Жейден Смит «Happy New Year» Fairytale
2012
Жейден Смит «Flame (Just Cuz)»
2012
Жейден Смит «Pumped Up Kicks (Like Me)»
2012
Жейден Смит «Gonzoes»
2012
Жейден Смит «Give It To Em'»
2012
Жейден Смит «Shakespeare»
2012
Жейден Смит «Starry Room IIWII»
2012
Жейден Смит «The Coolest»
2012
AcE ft. Жейден & Уиллоу Смит «Find You Somewhere»
2012
Жейден Смит «Love Me Like You Do»
2013
Жейден Смит «Higher Up Featuring Kid Cudi»
2013
Жейден Смит & Уиллоу Смит «Kite»
2013
Жейден Смит «MSFTS Anthem 2»
2013
Жейден Смит «Hello»
2013
Жейден Смит «Shakespeare»
2014 Жейден Смит «Blue ocean»
2015 Жейден Смит ft. Жастин Бибер «Fairytaile»
2015 Жейден Смит «Scarface»
2016 Блог Мэлоун ft. Жейден Смит & Тео «Lonely»
2017 Жейден Смит «Batman»
2017 Жейден Смит «Watch Me»
2017 Жейден Смит «Icon»
2018 Жейден Смит «GHOST»
2018 Жейден Смит «Plastic»
2018 Жейден Смит «GOKU»
2018 Жейден Смит «Way up»

ШилтемелерОңдоо

  • 1.0 1.1 Jackie Chan praises kung fu of Will Smith's son. Associated Press(жеткиликсиз шилтеме — 'тарыхы). Текшерилген күнү 21 Июль (Теке) 2009. Түп булактан архивделген күнү 28 Июль (Теке) 2009.
  • Jaden Smith to Take On Karate Kid Redo" TV Guide November 11, 2008. Retrieved on November 12, 2008.